Legalny Bukmacher

zakłady bukmacherskie – Promocje i Kody

Stanowisko PKO Bank Polski dotyczące transakcji hazardowych w sieci

PKO Bank Polski uprzejmie przypomina, że zgodnie z art. 29a ust. 2 ustawy z dnia 19 listopada 2009 (Dz. U. z 2016 r., poz. 471) o grach hazardowych zakazane jest uczestniczenie w grach hazardowych urządzanych przez sieć Internet. W związku z tym, niedozwolone jest wykorzystywanie do dokonywania operacji związanych z działaniami, o których mowa we wskazanym przepisie – kart płatniczych wydawanych przez Bank oraz innych instrumentów bądź usług płatniczych Banku, m.in. przelewów.

Zakaz określony w art. 29a ust. 2 nie dotyczy uczestnictwa w zakładach wzajemnych organizowanych przez podmioty działające na podstawie zezwolenia udzielonego przez Ministerstwo Finansów. Informacja o podmiotach uprawnionych do organizowania zakładów wzajemnych jest dostępna na stronie www.mf.gov.pl

About Post Author